Just nu kan du uppleva driftstörningar

Förskollärarstudenter sökes till projekt inom förskoleförvaltningen

Nu söker vi dig som vill vara med och tillsammans med våra verksamheter implementera det nya närvarosystemet. I fem etapper under 2018 kommer systemet att rullas ut och börja användas. För att implementeringen ska ske så smidigt som möjligt behöver projektledaren hjälp med utbildningsinsatser och vi vill ge dig som förskollärarstudent möjligheten att vara med på denna spännande resa som utbildare.

Arbetsplatsbeskrivning

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?
Som medarbetare inom förskolan i Malmö stad får du utvecklas i din yrkesroll och erbjuds tydliga karriärmöjligheter. Vår vision är att skapa barnens bästa förskola, och idag är det hos oss många spännande initiativ, forskningsprojekt och idéer tar fart. Läs mer på http://www.malmo.se/forskolekarriar
Malmö har 260 förskolor samlade under en förskoleförvaltning med omkring 5000 medarbetare. Tillsammans har vi kraft och fokus på det som är viktigt: att ge Malmös nästan 19 000 förskolebarn den förskola de har rätt till. Det vill vi göra genom ett effektivt och gott samarbete i hela Malmö stad. Chefer och medarbetare ska verka för att Malmös samtliga förskolor är attraktiva för barn och föräldrar.
Inom förskoleförvaltningen arbetar vi utifrån rutiner och riktlinjer för en trygg och säker förskola. Under 2018 kommer vi att införa ett nytt digitalt närvarosystem, Tempus, vilket blir ett viktigt komplement för att ytterligare öka säkerheten i stadens förskolor. Den manuella rutin som finns idag digitaliseras vilket ger oss starkare verktyg för att effektivisera och utvärdera bemanningsplaneringen samt förbättra arbetsmiljön på våra förskolor.

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi dig som vill vara med och tillsammans med våra verksamheter implementera det nya närvarosystemet. I fem etapper under 2018 kommer systemet att rullas ut och börja användas. För att implementeringen ska ske så smidigt som möjligt behöver projektledaren hjälp med utbildningsinsatser och vi vill ge dig som förskollärarstudent möjligheten att vara med på denna spännande resa som utbildare. 
Dina arbetsuppgifter är att utbilda i hur systemet fungerar och ska användas för medarbetare inom förskoleförvaltningen. Utbildningstillfällena sker både på dagtid och kvällstid. Det kan även bli aktuellt att ge support till användare via mail eller telefon på dagtid. I ditt uppdrag ingår även att dokumentera utbildningstillfällena och ge återkoppling till projektledaren. 
För att vara väl rustad för uppdraget får du en introduktion i Tempus och dess funktioner. Därefter fortsätter uppdraget ute i våra verksamheter med ett antal utbildningstillfällen per vecka. Genom att ingå i projektet får du en insyn i vår verksamhet och många spännande möten med våra pedagoger samtidigt som du får använda din egen pedagogiska förmåga som utbildare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som studerar till förskollärare och som har läst minst 60 högskolepoäng. Du studerar under hela uppdragsperioden och vill skaffa dig värdefull erfarenhet från våra verksamheter under din studietid.
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete i förskola eller annan pedagogisk verksamhet. Vi förutsätter att du är tekniskt kunnig och har ett intresse för IT. 
För att kunna driva arbetet är det viktigt att du självständigt kan planera och genomföra utbildningstillfällena. Utbildningsmaterialet måste du kunna förmedla till åhörarna på ett begripligt och pedagogiskt sätt. Därför är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och talar mycket god svenska. 
Låter detta som en intressant utmaning? Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Timavlönad. Vi beräknar ca 5 timmar/vecka men arbetstider och omfattning kommer att variera under januari-december 2018. Arbete på både dagtid och kvällstid förekommer.
Tillträde: Tillträde mitten av januari 2018.
Antal platser: 10

Ansökan

              Ansök senast: 2017-12-25
              Referensnummer: 172-2442