Just nu kan du uppleva driftstörningar

Gemensamt examensfirande 2 juni

Fredagen den 2 juni ska vi göra något som Högskolan Kristianstad aldrig gjort förut – ett gemensamt examensfirande. Firandet är ett komplement och ersätter inte utbildningarnas egna avslutningar. 

Examen 2023 www.jpg

Var med när vi ska hylla och fira våra fantastiska studenter mitt på campus den 2 juni kl. 14.00–15.00! 
 
Mellan glashuset och hus 4 kommer vår scen att stå. Vi bjuder på underhållning, inspirerande tal, spännande gäster med ambitionen att ge studenterna en minnesvärd avslutning på sin tid vid Högskolan Kristianstad.   
 
Alla studenter och anhöriga till de som tar examen samt högskolans medarbetare är välkomna att vara med för att tillsammans hylla våra nyutexaminerade studenter och deras prestationer. Vi hoppas därför på god uppslutning från både personal och studenter. 
 
Det är vi tillsammans som gör dagen till något speciellt. Var med när vi för första gången arrangerar ett gemensamt firande, där vi skapar minnen och upplever gemenskapen vid Högskolan Kristianstad. 
 
Vi kommer att ha fotografer på plats för att föreviga denna stund och det kommer därför inte att ske någon fotografering vid programmens egna ceremonier. De examinerade kan föreviga denna stora dag genom att fotograferas vid HKR-bokstäverna utanför hus 4, kl 12.00–14.00 samt 15.00–16.00. Ingen förbokning krävs – det är bara att dyka upp och vänta på din tur.
 
Så sprid ordet, bjud in dina vänner och kom och fira med oss! 
 
Vi ses på campus den 2 juni!

Psst, kom gärna klädd i något grönt ;)  

Frågor och svar

Vilka kan delta?

Alla studenter och personal vid Högskolan Kristianstad är välkomna att delta under firandet. Oavsett om du läser en fristående kurs eller program är du varmt välkommen.

Måste jag anmäla mig i förväg?

Alla är välkomna – ingen anmälan behövs.

Kommer det erbjudas förtäring?

Caféet är öppet för den som vill äta eller dricka. Däremot kommer inte Högskolan Kristianstad att servera någon mat eller dryck, det är upp till var och en själv. 

Var kommer firandet att arrangeras?

I hjärtat av campus. Utanför hus 4 kommer en scen att byggas riktad mot glashuset. Alla besökare står framför på gräsplätten. Det finns även möjlighet att sitta på stentrappan vid hus 7. Firandet arrangeras utomhus och därmed är fint väder beställt. 

Är det någon klädkod på avslutningshögtiden?

Nej, du väljer själv, men grönt är skönt ;)

Vad händer på ceremonin?

Mellan klockan 14.00-15.00 blir det musik, tal och uppträde.  

Kommer jag att vara på scenen?

Nej, inga studenter kommer att medverka på scen. Däremot vill vi att du jublar, applåderar och hyllar våra studenter.

Vad händer efter ceremonin?

Ceremonin pågår cirka en timme. Efteråt finns möjlighet för mingel och du bestämmer själv hur ditt firande ska se ut - kanske en After Work eller fika?

Finns det någon fotograf?

Vi kommer ha fotografer på plats. De examinerade kan föreviga denna stora dag genom att fotograferas vid HKR-bokstäverna utanför hus 4, kl 12.00–14.00 samt 15.00–16.00. Ingen förbokning krävs – det är bara att dyka upp och vänta på din tur.

Hur många gäster får jag bjuda?

Studenter som tar examen har möjlighet att bjuda med sig sina anhöriga. Vi ser gärna att så många som möjligt av våra studenter är på plats och deltar i gemenskapen. 

Kommer examensfirandet att livesändas?

Nej, vi kommer inte att livesända firandet. Vi vill att så många som möjligt är på plats och blir en del av den gröna gemenskapen. 

Varför arrangerar Högskolan Kristianstad ett gemensamt firande när programmen har sina egna avslutningar?

Vi vill samla Högskolan Kristianstad för en större gemenskap. Ett gemensamt firande är ett bra sätt att knyta större samhörighet mellan studenter och personal. Högskolan Kristianstad är en liten men samtidigt stor högskola. Närheten mellan studenter och personal hyllas – något som vi värdesätter och som vill fördjupa. Ett gemensamt firande ger oss vidare möjlighet att få tacka och fira er alla.

Jag hittar inte svaret på min fråga

För frågor om examensfirandet vänligen kontakta sebastian.rosenberg@hkr.se.