Just nu kan du uppleva driftstörningar

Behov av volontärer med anledning av covid-19:

Coronaviruset påverkar oss alla, men framförallt drabbar det människor som redan lever i utsatthet. Nu mobiliserar sig Skåne Stadsmission för att kunna hjälpa samhällets mest utsatta under utbrottet av covid-19.

 

I Kristianstad driver vi Café David, på Norretullsvägen 9, där vi bjuder på frukost och serverar lunch till människor som lever i utsatthet. De människor som kommer till oss har inte möjlighet att bunkra mat. Vissa av dem har inget hem att gå till om de känner sig krassliga. Därför håller vi öppet och erbjuder mat, värme och en lugn stund även i denna tid av kris. Men vi behöver hjälp av volontärer, som vill dela ut frukost tillsammans med oss.

Skåne Stadsmission gör varje dag skillnad för människor som lever i utsatta livssituationer genom innovativt och professionellt socialt arbete. Stadsmissionens värdegrund sätter den enskilda människan i fokus och ambitionen är att deltagarna ska få ökad livskvalitet och egenmakt. För Stadsmissionens medarbetare och volontärer står alltid mänskliga rättigheter i fokus.

Tillsammans skapar vi ett medmänskligare Skåne. Vill du vara med?

Anmäl ditt intresse för att vara volontär till volontar@skanestadsmission.se, skriv "Kraftsamling Kristianstad" i ämnesraden för att signalera att du vill komma igång och vara volontär direkt.

På grund av smittrisken bör du som vill vara volontär inte ingå i någon av de riskgrupper som definierats av Folkhälsomyndigheten. Du ombeds också följa de riktlinjer som satts upp om att stanna hemma om du känner dig krasslig. Alla volontärer ska vara över 18 år