Just nu kan du uppleva driftstörningar

Bemanningsansvarig till Hälsa, vård och omsorg

Vi söker dig som har läst personalvetarprogrammet. Det är meriterande om du arbetat i något bemanningssystem så som TimeCare eller har erfarenhet av rekrytering. Det är också meriterande om du har arbetat med förändringsprocesser och schemaläggning. Du är bekväm i rollen som arbetsgivarföreträdare och förstår vikten av samarbete mellan olika yrkesgrupper.

Om arbetsplatsen

Bemanning- och Rekryteringsenhetens ansvarar för och bemannar all korttidsfrånvaro inom särskilt boende och hemtjänst. Vi arbetar både med intermittent anställda vikarier samt tillsvidare anställda undersköterskor i vår bemanningspool. Yrkesgruppen består av undersköterskor och vårdbiträden. Enheten har också ansvar för äldreomsorgslyftet och de som studerar i projektet.

På Social omsorg arbetar 1100 engagerade medarbetare som varje dag bidrar till invånare i vår kommun som på något sätt behöver omsorg eller stöd.

Vi arbetar inom äldreomsorg, hemtjänst, funktionsnedsättning och socialpsykiatri, individ- och familjeomsorg

Arbetsuppgifter

Verksamheten har ett stort ansvar i att försörja samtliga 17 enheter inom Hemtjänst och Särskilt boende med vikarier.
I rollen som bemanningsansvarig arbetar du med statistik och uppföljning av våra mål och nyckeltal. Du arbetar tillsammans med en annan bemanningsansvarig där era gemensamma uppdrag är att rekrytera och följa upp våra intermittent anställda. Det är även nära samarbete med bemanningsassistenter, du rapporterar till enhetschef.

Rollen innebär ett övergripande ansvar för gruppen och du arbetar för att verksamhetens mål ska uppnås. Som bemanningsansvarig kommer du även arbeta operativt med den dagliga bemanningen.
Att arbeta med bemanning innebär ett högt arbetstempo och att arbeta lösningsfokuserat och resultatinriktat.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har läst personalvetarprogrammet. Det är meriterande om du arbetat i något bemanningssystem så som TimeCare eller har erfarenhet av rekrytering.
Det är också meriterande om du har arbetat med förändringsprocesser och schemaläggning. Du är bekväm i rollen som arbetsgivarföreträdare och förstår vikten av samarbete mellan olika yrkesgrupper.

Som person är du serviceminded, noggrann och prestigelös. Du har förmågan att se helheten och brinner för bemanning. Du gillar utmaningar och att ta eget ansvar. Du har förmågan att arbeta både proaktivt samtidigt som du kan prioritera under de mer intensiva perioderna.


Gör ansökan

Tillträde:   2021-04-01

Sök tjänsten här