Just nu kan du uppleva driftstörningar

Skåne Stadsmission

Är du kreativ, social och vil bli värdefull för någon annan? Vi lever i en minst sagt speciell tid, och människor som lever i utsatthet drabbas hårt. Många vänder sig till Skåne Stadsmission för stöd. Utmaningarna och behoven kommer att fortsätta och nu tar vi nya tag och söker nya volontärer 2021.

Skåne Stadsmission driver Café David i centrala Kristianstad. Café David är en öppen verksamhet för personer som lever i fattigdom och hemlöshet. Det är en viktig mötesplats och vi strävar efter att skapa en lugn och trygg miljö för alla. Varje dag arbetar personal, med hjälp av volontärer, för att de som besöker caféet ska ha en aktiv vardag, för att bryta negativa mönster och destruktiva rutiner. Som besökare på Café David kan man få hjälp med akuta behov, så som att få mat, rena kläder, duschmöjlighet, och ta del av en social gemenskap.

Just nu söker vi dig som vill bidra med tid och engagemang och som delar våra medmänskliga värderingar. Vi letar efter dig som är påhittig och aktiv och vill ordna kreativa aktiviteter för besökarna (stora som små). Du behöver inga specialkunskaper, bara ett engagemang. Vi välkomnar dig som vill utvecklas och utveckla ditt uppdrag utifrån din kompetens, målgruppens behov och verksamheten förutsättningar.

Med anledning av rådande pandemi anpassar vi verksamheten och har mindre möjlighet att umgås, men vi vill ändå engagera volontärer redan nu för att vara redo när vi kan öppna upp som vanligt och för att du som blir volontär ska känna dig förberedd!

 

Är du den vi letar efter? Tveka då inte att anmäla ditt intresse till volontar@skanestadsmission.se

Glöm inte, du kan betyda mycket för en medmänniska genom att ge av din tid och ditt engagemang.