Just nu kan du uppleva driftstörningar

Introduktion för nya studenter

Vi vill ge dig som ny student en så bra start som möjligt på din studietid. Vi startar introduktionen redan innan du har kommit till oss och avslutar den i oktober. Allt för att du ska känna dig hemma hos oss! Högskolans introduktionsaktiviteter hittar du här.

Ring så svarar vi www.jpg

Välkomsthälsning från rektor och studentkår

På grund av pandemin hälsar rektor och studentkårens ordförande alla studenter välkomna digitalt. Denna hälsning kommer till dig med e-post strax före terminens start. Men du kan titta på filmen redan nu.

Ring så svarar vi!

Har du tusen frågor inför att du ska börja plugga hos oss? Välkommen till "Ring så svarar vi!". Passa på att ställa dina frågor redan nu eller direkt under själva eventet. Mer information om "Ring så svarar vi" på www.hkr.se.

19 augusti, klockan 11.00–12.30, via högskolans Instagram.

Introduktionsveckan 30/8–3/9

Varje dag under denna introduktionsvecka möts du av musik och event på campus. I det gröna tältet på campusplan kan du hämta ditt gröna block, ett anteckningsblock i kombination med en massa bra saker att känna till som ny student. 

  • Livemusik med happening, kl. 11.45–12.30 (mitt på campus, utanför hus 7). 
  • Guidad tur på campus, kl. 12.40–12.50 (samling utanför entrén till hus 7). 
  • Utdelning av gröna block (gröna tältet mitt på campusplan).

Rivstarta dina studier

Att studera på högskolan är helt nytt för många och kan kännas utmanade. Vi erbjuder dessa två föreläsningar, digitala, som hjälper dig att rivstarta din studietid och komma igång. Den ena fokuserar på studieteknik och den andra på att plugga och må bra. Båda finns på svenska och engelska och ingen föranmälan krävs. Mer om rivstarta dina studier på www.hkr.se.

Studieteknik

Plugga och må bra

Grön på HKR?

När de första veckorna har börjat smälta in kanske du sitter hemma och funderar på frågor som du inte fått svar på. T.ex. att utbildningen kanske inte känns helt rätt, det är svårt att hänga med i studierna eller att du kanske känner dig lite ensam. Det kan också vara frågor som "Vilket är bästa lunchhaket i stan?".

Då kan du vid 3 tillfällen zooma in för att träffa personer som arbetar för att hjälpa dig i studierna men även med det runt om, som t.ex. studie- och karriärvägledare, kuratorer och turistbyrån i stan.

Ingen föranmälan behövs, du går bara in i zoom-mötet och slussas sedan vidare till det breakoutroom som passar just din fråga.  

 

Varmt välkommen!