Just nu kan du uppleva driftstörningar

5 tips på smarta funktioner i studentportalen

Studentportalen hjälper dig under studierna. Här är 5 tips på vad du kan göra i studentportalen.

1. Mitt schema

Logga in på studentportalen och gå till Mitt schema. Här får du en sammanställning av ditt schema för dagen och kommnde 5 dagar. Inställda föreläsningar eller förändringar visas med röd text.

 

2. Hitta kursens litteratur

"Min sida" hittar du en sammanställning av dina aktuella kurser. Vid varje kurs har finns en direktlänk till kursens litteratur och kursplan.

 

3. Påminnelse om att en kurs är öppen för tentamen

Logga in och gå till "Min sida". Har du en kurs som är öppen för tentamen dyker ett meddelande upp om att det är dags. Klicka på rubriken "Kurser öppna för tentamen" för att gå till Kronox. Du loggar in med ditt studentkonto. Läs mer om tentamen och examination.   

Tips 3.1: Om du vill minimera/dölja ett medelande är det bara att trycka på den grön knappen uppe till höger i varje ruta.

 

4. Kursutvärdering

På "Min sida" dyker en påminnelse upp om att det är dags att göra en kursutvärdering. Klicka på länken för den aktuella kurser och du kommer direkt till utvärderingsformuläret.

 

5.  Hitta rätt när du vill fråga

Ibland kan det vara svårt att veta vem man ska fråga. På sidan Kontakt och support finns en sammanställning med e-postadresser och telefonnummer till olika tjänster och funktioner man kan vända sig till.