Just nu kan du uppleva driftstörningar

E-böcker? E-böcker!

Du ser dem inte på hyllorna, ändå finns de där, ettor och nollor i nätverkskablar och i luften som blir till bokstäver, meningar och kapitel på din skärm. Missa inte bibliotekets utbud av e-böcker!

Du hittar alla bibliotekets e-böcker att söka i sökrutan på bibliotekets startsida. Många av dem finns i e-bokssamlingar och här får du tips på samlingar som kanske passar ditt behov eller ditt ämnesområde:

Ebook Central

I Ebook Central finns en större samling e-böcker med en stor spridning av ämnesområden. Bland annat finns här flera e-böcker som passar dig som läser till exempel ekonomi, marknadsföring eller konsumentkunskap. Du hittar e-böcker som ger dig möjlighet att lära dig nästintill allt om ditt specialintresse. Du kan till exempel lära dig hur du kan fixa en strålande karriär om du läser boken The Science of Networking.

Ordböcker hos Nationalencyklopedin

Ordböcker är perfekta i e-boksformat, du har dem alltid med dig och de är lätta att söka i. Nu kan du bära med dig ordböcker till flera olika språk i fickan (+ hela Nationalencykolpedin såklart!). Det är nästan så att man blir polyglott bara av att tänka på det.

Oxford Reference (Nyhet 2017!)

Behöver du en förklaring till ett ord eller kanske en definition som är "spot on"? Då är e-bokssamlingen Oxford Reference något för dig. Här hittar du bland annat ämnesspecifika ordböcker, översikter och uppslagsverk. Spenderar du mycket tid på sociala medier? Då är det ett hett tips att ta en titt på ordboken A Dictionary of Social Media.

Safari Tech Books

Safari Tech Books passar dig som läser till exempel datavetenskap, digital design eller informatik. I samlingen hittar du mer än 5000 e-böcker som kan hjälpa dig att uppnå dina mål. Kanske siktar du på att bli programmeringens Zlatan?

Springer Education (Nyhet 2017!)

Här hittar du nyutgivna e-böcker för dig som är intresserad av alla former av lärande. Kanske vill du bli den där läraren som eleverna kommer att minnas som "min bästa lärare" eller så vill du bli duktig på att dela med dig av din kunskap till dina framtida kollegor, det är det bästa sättet att bli populär på jobbet!

 

Hur gör jag?

För att hitta bibliotekets e-böcker söker du i sökrutan på bibliotekets startsida. Du kan också söka direkt i samlingarna ovan. För att komma åt e-böckerna loggar du in med ditt HKR konto. Vissa e-böcker kan man ladda ner och andra kan man bara läsa online. Verkar det krångligt? Lär dig mer om e-böcker här.