Just nu kan du uppleva driftstörningar

Första digitala salstentamen på högskolan

I dag genomfördes den första skarpa digitala salstentamen vid Högskolan Kristianstad. Det innebär att studenterna är på plats precis som vid en vanlig tentamen men använder dator för att svara i stället för papper och penna.

Matilda Vendel är en av studenterna som genomförde tentan. För hennes del var det en omtenta så hon kunde jämföra de olika varianterna.

- Jag ser bara positivt på det här, konstaterar Matilda. Upplägget på tentan var bättre och det var betydligt enklare att skriva på dator än för hand. Det var smidigt att kunna formulera om sig och göra ändringar innan inlämning.

Du som student använder din egna dator eller bokar en lånedator som är särskilt anpassad för digitala tentamen. Om du använder egen dator behöver du installera särskilda program som blockerar användande av andra funktioner i datorn förutom de som behövs för tentan.

- Rent tekniskt flöt det på också och det var bra att kunna låna dator, min egen har börjat strula, utvecklar Matilda.

Om du som student ska vara med på en digital salstentamen hittar du mer information, instruktioner och checklistor på högskolans externa webbplats.