Just nu kan du uppleva driftstörningar

Välkommen tillbaka till campus!

Den 9 februari togs de flesta restriktioner med anledning av pandemin bort. Nu fortsätter vi återgången till normal verksamhet på högskolan och ser fram emot att kunna träffas på ett campus fyllt av studenter, aktiviteter, liv och rörelse!

Förändringarna till mer campusverksamhet behöver ske successivt, vilket innebär att vissa moment på högskoleförlagda utbildningar kan vara kvar på distans den närmaste tiden. Du, som är student, får information om vad som gäller för din utbildning via kursansvariga/programområdesansvariga på din utbildning. Håll dig uppdaterad i lärplattformen Canvas och i ditt schema för att inte gå miste om aktuell information.

Högskolans lokaler

Lokalerna på campus återställs nu, vilket innebär att anpassningar och särskild skyltning med anledning av covid-19 tas bort.

Handsprit kommer finnas kvar vid bland annat entréerna.

Undervisningshusen på campus är öppna vardagar kl. 07.30–17.00. Studenter med passerkort (HKR-kortet) kommer in mellan 07.00 och 22.00 alla dagar i veckan. Om du inte redan har det nya kortet som infördes hösten 2021 beställer du det enkelt: Beställ HKR-kortet.

I hus 7 kommer studenter in när receptionen och biblioteket har öppet, normalt vardagar mellan kl. 8.00 och 16.00. Avvikande tider kan förekomma. 

Vid symtom eller sjukdom

Om du är sjuk eller har sjukdomssymtom uppmanas du att stanna hemma för att inte riskera att smitta andra.

Alla högskolans studenter kan vaccinera sig i Skåne

Alla som studerar vid Högskolan Kristianstad har möjlighet att vaccinera sig mot covid-19 i Region Skåne. Det innebär att du kan vaccineras på mottagningar i hela Skåne, även om du är folkbokförd i en annan region och om du har tagit tidigare doser på annan ort. Vaccinet är gratis för alla.

Så gör du för att vaccinera dig, 1177.

Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Även om restriktionerna nu har upphört pågår fortfarande smittspridning av covid-19. Därför är det fortsatt viktigt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Till Folkhälsomyndigheten.

Frågor?

Om du har frågor om vad som gäller för din pågående utbildning vänder du dig till din programområdesansvarige eller kursansvarige lärare.

För övriga frågor är du alltid välkommen höra av dig till student@hkr.se eller 044-2503000 (växel).