Just nu kan du uppleva driftstörningar

Utskrifter

På högskolans campus har du som student tillgång till skrivare med kortläsare, som är placerade i allmänna utrymmen. Skrivarna kan även användas som kopiator och scanner.

Du kan skriva ut från dator i högskolans datorsalar eller från din egen bärbara dator eller mobil.

Anvisningar om hur det fungerar finns nedan och vid varje skrivare. 

Kostnad för utskrift

Initialt har du 25 utskriftskrediter på ditt personliga konto. Laddning av krediter sker enklast och i första hand på http://webpay.hkr.se med hjälp av kreditkort. OBS! Du måste vara på högskolans campus och uppkopplad på högskolans trådlösa nät (eduroam) för att det ska fungera.
Om alternativt sätt att betala behövs är du välkommen att kontakta receptionen i hus 7.

Aktuella utskriftspriser:
A4 s/v 0,70 krediter
A4 färg 1,10 krediter
Dubbelsidigt 1,8 gånger högre
A3 2 gånger högre

För att se hur mycket utskriftskrediter som finns kvar på ditt konto, logga in på http://webpay.hkr.se OBS! Du måste vara på högskolans campus och uppkopplad på högskolans trådlösa nät (eduroam) för att det ska fungera.

Återbetalning av inköpta och ej utnyttjade utskriftskrediter sker ej.

Utskrift från högskolans datorer

Med Pullprintsystemet skriver du ut från en av datorerna i högskolans datorsalar till en virtuell skrivare och hämtar sedan dina utskrifter vid valfri skrivare med hjälp av personlig inloggning eller kort om du har anslutit det enligt instruktionerna nedan.

Skrivaren du ska använda på datorerna på campus heter Pullprint.

På länkarna nedan finns anvisningar för hur det går till samt hur du kan koppla ett valfritt kort (med blippfunktion) till inloggningen, så att du enkelt kan hämta dina utskrifter utan att behöva logga in manuellt varje gång.

Instruktioner för kortregistrering.

Instruktioner för utskrift via pullprint.

Instruktioner för scanning.

Instruktioner för kopiering.

Utskrift från egen dator

Du kan även skriva ut från din privata dator, smartphone eller läsplatta med http://webprint.hkr.se. OBS! Du måste vara på högskolans campus och uppkopplad på högskolans trådlösa nät (eduroam) för att det ska fungera.

Manual för Webprint.